Talíř v dobách klimatické změny

  • Přednáška s diskuzí

3 000,00 

+ cestovné

Složení našeho talíře se postupně mění. Jak klimatická změna ovlivní naše stravování?

Dostupné k objednání

Pořadatel

Typ aktivity

Forma

Cílová skupina

, ,

Kapacita

15 a více studentů

Doba trvání

Kraj

, , , , , , , , , , , , , ,

Předmětová oblast

,

Časové možnosti

dle dohody

Kdy se nejpozději přihlásit

2 týdny před konáním

Klimatická změna se projevuje i tam, kde bychom to možná nečekali – v obchodech, nákupních košících a na našich talířích. Víte, jak zemědělství a produkce potravin přispívají ke klimatické změně? Proč jsou čeští pěstitelé řepky, ovocnáři a chmelaři v nejistotě?

Jak klimatické změny ovlivňují ceny kávy, kakaa a dalších oblíbených komodit? Jaká bude chuť piva v roce 2050? A co to znamená pro naši každodenní stravu, bezpečnost a kvalitu potravin?

Přijďte se dozvědět, jak ekologické zemědělství může pomoci zmírnit tyto dopady a jak Evropská unie podporuje udržitelné praktiky v České republice. Debata po přednášce vítaná.

Přednáší odbornice AMO Barbora Chmelová.